середа, 16 жовтня 2019
  • Київ 15:14
  • Нью-Йорк 8:14
  • Лондон 13:14
  • Токіо 21:14
  • Москва 15:14

Молодь хочуть звільнити від сплати податку на доходи фізичних осіб

4 Липня 2019

В парламенті зареєстровано законопроект № 10413 «Про внесення зміни до статті 165 Податкового кодексу України щодо молоді від сплати податку на доходи фізичних осіб».

Законопроектом пропонується встановити, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб не включається сума будь-яких доходів фізичних осіб, вік яких не досяг 26 років.

Відповідні зміни заплановано внести в пункт 165.1 статті 165 Податкового кодексу України, доповнивши його підпунктом 165.1.60.

Очікується, що прийняття запропонованих змін дозволить затримати в Україні молодь та дати змогу відкрити свій перший бізнес, а також заохотить емігрантів до повернення на батьківщину.

Автор проекту надихнувся тим, що у Польщі молодь до 26 років з 1 серпня цього року буде звільнено від сплати податку для фізичних осіб.