понеділок, 19 листопада 2018
  • Київ 22:41
  • Нью-Йорк 15:41
  • Лондон 20:41
  • Токіо 5:41
  • Москва 23:41

Набув чинності Закон про електронні довірчі послуги

7 Листопада 2018

7 листопада набув чинності Закон України №2155-VIII «Про електронні довірчі послуги».

Відповідно, втратив чинність Закон України «Про електронний цифровий підпис».

Закон «Про електронні довірчі послуги» покликаний сприяти створенню умов для розвитку та функціонування сфери електронних довірчих послуг; підвищенню рівня довіри громадян до електронних послуг, у тому числі транскордонних; забезпеченню захисту прав і законних інтересів користувачів електронних довірчих послуг; захисту персональних даних тощо.

До складу електронних довірчих послуг входять:

– створення, перевірка та підтвердження удосконаленого електронного підпису чи печатки;

– формування, перевірка та підтвердження чинності сертифіката електронного підпису чи печатки;

– формування, перевірка та підтвердження чинності сертифіката автентифікації веб-сайту;

– формування, перевірка та підтвердження електронної позначки часу;

– реєстрована електронна доставка;

– зберігання удосконалених електронних підписів, печаток, електронних позначок часу та сертифікатів, пов’язаних з цими послугами.