п'ятниця, 14 грудня 2018
  • Київ 21:26
  • Нью-Йорк 14:26
  • Лондон 19:26
  • Токіо 4:26
  • Москва 22:26

Нацбанк вніс зміни до правил зберігання банківської таємниці

1 Серпня 2018

Національний банк України постановою від 20.07.2018 № 82 змінив Правила зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці.

Документ приведено у відповідність до статей 60, 62 Закону України «Про банки і банківську діяльність». Відповідно, у Правилах з’явилися  нові визначення – валютний нагляд, заходи захисту тощо.

Змінені Правила дозволять банкам надавати інформацію, яка містить банківську таємницю, при здійсненні валютного нагляду. У тому числі, в разі запровадження регулятором заходів захисту відповідно до Закону України «Про валюту і валютні операції».

Постанова «Про внесення змін до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці» набере чинності одночасно з днем уведення в дію Закону України «Про валюту і валютні операції».

Нагадаємо, що у червні цього року вже вносилися зміни до Правил, читайте детальніше:  НБУ змінив правила розкриття банківської таємниці.