субота, 14 грудня 2019
  • Київ 2:46
  • Нью-Йорк 19:46
  • Лондон 0:46
  • Токіо 9:46
  • Москва 3:46

НБУ остаточно скасував ліміт на репатріацію дивідендів

12 Липня 2019

Національний банк України постановою № 91 від 9 липня 2019 року скасував усі обмеження на репатріацію дивідендів  – задля покращення інвестиційного клімату.

З 10 липня 2019 року бізнес з іноземним капіталом більше не обмежується лімітом на перерахування дивідендів за кордон або на рахунки нерезидентів в Українї в розмірі 12 млн євро на місць для однієї юридичної особи.

В НБУ запевняють, що чергове валютне послаблення не матиме негативних наслідків для макрофінансової стабільності. Репатріація дивідендів загалом не чинить істотного впливу на ринокадже купівля валюти на ці цілі становить близько 4% від загального попиту клієнтів банків на іноземну валюту.

Нагадаємо, що раніше НБУ скасував вимогу щодо обов’язкового продажу валютних надходжень і ліміт на фінансування представництв українського бізнесу за кордоном, а також картку зі зразками підписів для бізнесу.