понеділок, 19 листопада 2018
  • Київ 21:43
  • Нью-Йорк 14:43
  • Лондон 19:43
  • Токіо 4:43
  • Москва 22:43

НБУ унормував питання використання печатки на документах

13 Вересня 2018

З метою реалізації вимог законодавства України, згідно з якими використання печатки не може бути обов’язковим реквізитом будь-якого документа (у тому числі, розрахункового), Національний банк України вніс відповідні зміни до низки власних нормативно-правових актів.

Відповідна постанова № 95 від 04.09.2018 набрала чинності 12 вересня 2018 року.

Документом доповнено Положення про порядок виконання банками документів на переказ, примусове списання і арешт коштів в іноземних валютах та банківських металів вимогами щодо порядку оформлення розрахункового документа та його виконання уповноваженим банком у разі здійснення операцій за рахунком умовного зберігання (ескроу) в іноземній валюті.