середа, 22 травня 2019
  • Київ 10:57
  • Нью-Йорк 3:57
  • Лондон 8:57
  • Токіо 16:57
  • Москва 10:57

Норми закону про сільськогосподарську кооперацію мають стимулювати виробників до об’єднання

14 Травня 2019

У Мінагрополітики відбулася зустріч з обговорення положень законопроекту № 6527-д «Про сільськогосподарську кооперацію». Участь у заході взяли заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета, представники Мінагрополітики, Міністерства фінансів України, ДФС, НААН, Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України, Всеукраїнської аграрної ради, ННЦ «Інститут аграрної економіки», експерти ЄС.

«Невеликі селянські та фермерські господарства є потенційними членами сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Саме тому при внесенні змін до законопроекту необхідно закласти економічний стимул, щоб виробники об’єднуватись у кооперативи. Підвищення ефективності господарської діяльності, в тому числі розвиток кооперативного руху на селі є пріоритетом Мінагрополітики» – відмітив Віктор Шеремета.

Під час зустрічі було обговорено спірні положення законопроекту та прийнято рішення, що законопроект потребує суттєвого доопрацювання.

Мінагрополітики запропоновано звернутись до Мінфіну із проханням надати роз’яснення і пропозиції щодо застосування норм податкового законодавства до діяльності сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

Після доопрацювання та громадського обговорення розроблений законопроект буде надіслано для погодження до заінтересованих ЦОВВ та на розгляд до КМУ.