понеділок, 22 липня 2019
  • Київ 6:20
  • Нью-Йорк 23:20
  • Лондон 4:20
  • Токіо 12:20
  • Москва 6:20

Нові ставки судового збору в 2019 році

8 Січня 2019

Згідно Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» з 1 січня 2019 року встановлено прожитковий мінімум на одну працездатну особу в розмірі 1921 гривні.

Відповідно до частини першої статті 4 Закону України «Про судовий збір» судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, – у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Отже, змінилися і ставки судового збору.

«Судова влада України» оприлюднила інформацію про нові ставки: