Сайт працює в тестовому режимі
неділя, 20 травня 2018
  • Київ 14:44
  • Нью-Йорк 7:44
  • Лондон 12:44
  • Токіо 20:44
  • Москва 14:44

Парковки всередині нових житлових кварталів планується заборонити

4 Травня 2018

Державні будівельні норми будуть оновлені, повідомили у Мінрегіоні. Особливо резонансною серед запропонованих новацій стала норма щодо заборони організації автомобільних парковок всередині нових житлових кварталів.

Гаражі та автостоянки легкових автомобілів рекомендується розміщувати на периферії житлових районів і на міжмагістральних територіях, а також у віддалених від ігрових майданчиків і зон відпочинку місцях житлової забудови. Про це йдеться у новому проекті ДБН Б.2.2-Х: 201Х «Планування і забудова територій». А для постійного зберігання легкових автомобілів передбачаються гаражі – наземні, підземні, комбіновані тощо. Окрім того, в історичних і центральних районах міст допускається проектування тільки підземних парковок для автомобілів.

В проекті ДБН також передбачається, що відстань від місця проживання власника транспортного засобу до гаражів або автостоянок не повинна перевищувати 700 м, а в умовах реконструкції або ремонту – 1000 м. Автостоянки для гостей рекомендується розміщувати з боку вулиці або проїзду на відстані не більше 150 м від будинку.

«Потрібно гармонізувати житловий простір і використовувати його на благо жителів будинків, створюючи дитячі ігрові майданчики і зручні зони для відпочинку. Тому, згідно з оновленими нормами, організація місць постійного або тимчасового зберігання засобів автотранспорту усередині кварталу не допускається», – пояснив у дописі на своїй Facebook-сторінці заступник міністра Лев Парцхаладзе.