четвер, 22 серпня 2019
  • Київ 16:17
  • Нью-Йорк 9:17
  • Лондон 14:17
  • Токіо 22:17
  • Москва 16:17

Перенесення мобільних номерів запрацює з 1 травня

11 Грудня 2018

Послуга перенесення абонентських номерів мобільних операторів запрацює, як і визначено законодавством, з 1 травня 2019 року. Про це заявили в ДП “Український державний центр радіочастот”.

Як повідомляється, всі оператори виявляють велику активність в підключенні до цієї послуги, обладнання та програмне забезпечення УДЦР вже закуплено, триває налаштування програмного забезпечення під Україну та наші вимоги.

Старту послуги передуватиме тримісячне тестування.

Крім того, до впровадження послуги треба буде пройти ще один важливий етап – створення системи захисту та переведення всіх персональних даних в коди.

До 1 лютого всі мобільні оператори зобов’язані створити локальні бази даних і підключити їх до загальної, яку буде вести УДЦР.

Наповнення цієї бази даних буде залежати від популярності послуги в Україні. Цікаво, що в світі є країни, де послугою перенесення абонентських номерів скористалося менше 1% населення.