понеділок, 24 лютого 2020
  • Київ 9:21
  • Нью-Йорк 2:21
  • Лондон 7:21
  • Токіо 16:21
  • Москва 10:21

Перевірити якість продуктів можна буде через смартфон

13 Лютого 2020

Перевірити справжність продукту та дійсність маркування “органічна продукція” можна буде з телефону чи комп’ютера – відповідне рішення ухвалив КМУ.

Споживачі натуральної продукції отримають розширену достовірну інформацію про продукти, а саме:

  • виробників органічної продукції;
  • органи сертифікації, котрі мають право на проведення сертифікації органічного виробництва;
  • наявності органічного насіння і садивного матеріалу.

У вільному доступі будуть всі створені реєстри для впровадження ринку органічного виробництва:
Державний реєстр операторів, що здійснюють виробництво продукції,
Державний реєстр органів сертифікації у сфері органічного виробництва та обігу органічної продукції,
Державний реєстр органічного насіння і садивного матеріалу.

Цими базами даних зможуть користуватись також всі учасники ринку для здійснення своєї господарської діяльності.