четвер, 22 серпня 2019
  • Київ 1:54
  • Нью-Йорк 18:54
  • Лондон 23:54
  • Токіо 7:54
  • Москва 1:54

Підприємці судяться з Морською адміністрацією через порушення у портах

2 Серпня 2019
Морська адміністрація України не реагує на численні звернення асоціації «Морська Палата України» про порушення в українських морських портах, заявив віце-президент даної асоціації  В’ячеслав Кісловський.
«Сама Морська адміністрація побудована так, щоб бути присутньою там, де є гроші – портові збори, дипломування моряків, видача паспортів моряків, оформлення приходів, там, де є що заробити…», – сказав він і додав, що Морська Палата неодноразово зверталась до Морської адміністрації України з приводу порушень у морських портах.
За його словами, незаконним є навіть процес оплати приходу і виходу судна із портів: «Процес оплати приходу і виходу судна – незаконний, тому що судновласники, приходячи в порт сплачують так званий адміністративний збір, який включає оформлення всіх цих заходів».
Також він заявив, що Морська Палата подала позов до Адміністративного суду Києва з приводу незаконного призначення капітанів портів.
Морська палата України – самоврядна незалежна організація, що об’єднує підприємців, які здійснюють діяльність перевезення вантажів і пасажирів, буксирування, вантажопереробки, навчання, підготовки галузевих фахівців, інші види діяльності в сфері торгового мореплавання.
Джерело: Укрінформ