неділя, 16 червень 2019
  • Київ 7:49
  • Нью-Йорк 0:49
  • Лондон 5:49
  • Токіо 13:49
  • Москва 7:49

Підтримка бізнесу, модернізація ІТ-сервісів та прозорість – представлено стратегію розвитку Державної податкової служби

20 Травня 2019

Голова Державної податкової служби України Сергій Верланов представив стратегію розвитку Державної податкової служби. Основний акцент у роботі відомства буде зроблено на розвитку трьох складових: відносин з платниками податків, людського капіталу та самого державного органу.

Також чиновник наголосив на необхідності виведення зі служби правоохоронної функції. Оскільки податкова служба є сервісною, податкова міліція має бути відділена від неї.

«Надання всебічної допомоги платникам у виконанні зобов’язань зі сплати податків та зборів, якісне виконання функцій податковою службою як органу, що реалізує державну податкову політику, та кваліфіковані працівники, які користуються довірою у платників податків, – це головні цілі, покладені в основу розвитку податкової служби», – підкреслив Сергій Верланов.

Для розбудови відносин з платниками податків ДПС застосовуватиме ризикоорієнтовані підходи до податкових перевірок. Це буде здійснюватися на засадах прозорості, траспарентності, зрозумілості для учасників бізнесу.

Оскільки майбутнє за діджиталізацією та ІТ-рішеннями, ДПС продовжить розпочату роботу над розвитком сервісних функцій, модернізацією ІТ-сервісів та платформ. Модернізація очікує і існуючий Електронний кабінет платника: «Наша мета – якнайменша кількість контактів між працівниками Державної податкової служби та платником податків. В ідеалі все має відбутися у смартфоні, онлайн».

Сама ж ДПС розвиватиметься відповідно до світових практик. Найважливішим в роботі служби має стати відкритість та прозорість, збереження діалогу з платниками податків, бізнес-асоціаціями та забезпечення зворотного зв’язку. Конструктивна критика суспільства та бізнес-середовища сприйматиметься як крок до вживання всіх необхідних зусиль для того, щоб робити сервіс кращим, запевнив чиновник.

Головне завдання, яке поставлено перед ДПС, забезпечення сталих надходжень до бюджетів всіх рівнів буде виконуватися через покращення адміністрування.

Новостворена ДПС також підтримуватиме підприємців, тобто рівність учасників суспільного діалогу щодо взаємних податкових прав і обов’язків стане основою побудови діалогу між службою та суспільством, обіцяє С. Верланов. ДПС працюватиме над заохоченням платників до заняття бізнесом, впроваджуватиме сучасні інструменти «інформаційного суспільства», пропагуватиме відкритість інформації та інклюзивність усіх учасників створення цієї інформації.

ДПС також стане активними учасником спільних дій державних інститутів та суспільства щодо зменшення частки тіньової економіки.