Планується удосконалити діяльність спортивних клубів

2 хв читати

Комітет ВР з питань молоді і спорту прийняти за основу законопроект № 11199 про внесення змін до Закону України «Про фізичну культуру і спорт» щодо удосконалення діяльності спортивних клубів.

Законопроектом пропонується:

  • уточнити визначення поняття «спортивні клуби» та їх основні завдання;
  • визначити поняття «діти, які потребують підтримки для занять фізичною культурою і спортом»;
  • визначити, що основними формами роботи з дітьми у спортивному клубі є групові та/або індивідуальні навчально-тренувальні заняття; такі заняття з виду спорту з дітьми проводяться за навчальними програмами з відповідних видів спорту, затвердженими в установленому порядку;
  • передбачити надання допомоги спортивним клубам ОМС для розвитку видів спорту, визнаних в Україні, проведення фізкультурно-оздоровчих заходів, виконання інших завдань, передбачених цим Законом, у разі ухвалення відповідного рішення ОМС, що здійснюватиметься у порядку, визначеному КМУ, враховуючи пріоритетність видів спорту, кількісні та якісні показники ефективності роботи.

Крім того, пропонується норма, яка передбачає, що спортивні клуби незалежно від форми власності можуть встановлювати плату за надані ними послуги у сфері фізичної культури і спорту. Водночас, пропонується передбачити, що надходження від оплати послуг у сфері фізичної культури і спорту не можуть впливати на скорочення існуючих планових обсягів фінансування спортивних клубів комунальної форми власності.

Також передбачено, що в порядку, встановленому ОМС відповідно до державних соціальних нормативів надання послуг у сфері фізичної культури і спорту в спортивних клубах комунальної форми власності діти, які потребують підтримки для занять фізичною культурою і спортом, та особи з інвалідністю отримують безоплатні або на пільгових умовах послуги у сфері фізичної культури і спорту.

Поряд з цим, ОМС можуть встановлювати пільгові умови оплати послуг у сфері фізичної культури і спорту іншим категоріям населення у спортивних клубах комунальної форми власності в установленому законодавством порядку відповідно до державних соціальних нормативів надання послуг у сфері фізичної культури і спорту.

Створення спортивних клубів комунальної форми власності здійснюється з урахуванням державного соціального стандарту у сфері фізичної культури і спорту.

Без автора