понеділок, 24 лютого 2020
  • Київ 9:52
  • Нью-Йорк 2:52
  • Лондон 7:52
  • Токіо 16:52
  • Москва 10:52

Планується вирішити питання щодо надання відпустки при усиновленні дитини

15 Січня 2019

Сьогодні парламентом прийнято за основу законопроект № 6350 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання відпустки усиновлювачам при усиновленні дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування».

Законопроектом пропонується надати одному з усиновлювачів право на одноразову оплачувану відпустку у зв’язку з усиновленням дитини тривалістю 56 календарних днів (70 календарних днів – при усиновленні двох і більше дітей) без урахування святкових і неробочих днів після набрання законної сили рішенням про усиновлення дитини, без посилання на вік дитини.

Також пропонується вилучити із статті 182 Кодексу законів про працю України та статті 17 Закону України «Про відпустки» норму, відповідно до якої такі відпустки надаються жінкам, які усиновили новонароджених дітей безпосередньо з пологового будинку.