Пленум ВС звернувся до КСУ з поданнями щодо: перерахунку пенсій, виконавчих проваджень та ч. 1 ст. 233 КЗпП

post-img

1 хв читати

Розпочав роботу Пленум Верховного Суду затвердженням порядку денного засідання, що складався з шести питань.

Про це повідомляє Судова влада.

Серед них: звернення до Конституційного Суду України з поданнями щодо конституційності окремих положень Порядку проведення перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», Закону України «Про виконавче провадження» та КЗпП України.

Пленум ВС ухвалив постанову про відмову у зверненні до КСУ з поданням щодо конституційності приписів п. 5 Порядку проведення перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 лютого 2008 року № 45, та внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 липня 1992 року № 393.

Крім того, Пленум ВС вирішив звернутися до КСУ з поданням щодо конституційності п. 12 ч. 1 ст. 34 Закону України «Про виконавче провадження», відповідно до якого виконавець зупиняє вчинення виконавчих дій у разі включення єдиного майнового комплексу боржника – державного або комунального підприємства, пакета акцій (часток) у розмірі більше 50 відсотків статутного капіталу боржника – господарського товариства до переліку об’єктів малої або великої приватизації, що підлягають приватизації.

Також ухвалено постанову Пленуму ВС про звернення до КСУ з поданням щодо конституційності ч. 1 ст. 233 КЗпП України, згідно з якою працівник може звернутися із заявою про вирішення трудового спору безпосередньо до суду в тримісячний строк з дня, коли він дізнався або повинен був дізнатися про порушення свого права, крім випадків, передбачених ч. 2 цієї статті.

Без автора