понеділок, 15 липня 2019
  • Київ 1:03
  • Нью-Йорк 18:03
  • Лондон 23:03
  • Токіо 7:03
  • Москва 1:03

Податкова буде боротися з великим бізнесом, що наймає співробітників-ФОП

13 Травня 2019

Коли великі компанії використовують для ведення бізнесу схему з фізичними особами-підприємцями – це є зловживанням ситуацією, заявив новопризначений голава Державної податкової служби Сергій Верланов.

За його словами, для вирішення цієї проблеми приймати нові закони не потрібно. «Ми будемо шукати аргументи на існуючому законодавстві, в судовій практиці, в Кодексі законів про працю про те, що є ситуації, в яких це є зловживанням. Концепція зловживання правом відома. Думаю, ми попрацюємо в цьому напрямку », – сказав С. Верланов у інтерв”ю «Новое время».

Голова ДПС також зазначив, що практично весь малий і середній бізнес так чи інакше пов’язаний з ФОП та юридичними особами на спрощеній системі оподаткування і це є великим викликом для української економіки: «Поділ цих малих і середніх бізнесів на кілька, кілька десятків або сотень ФОП не дає фактично консолідувати звітність компанії, показати вартість цього бізнесу, отже, бізнес перестає розвиватися».

Чиновник підкреслив, що 98,5% податку на прибуток в Україні платять лише 5 тис. компаній, хоча зареєстровано близько 500 тисяч. С. Верланов також додав, що через це бізнес не може отримати капітал для розширення бізнесу, впровадження інновацій та виходу на міжнародні ринки.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України призначив Сергія Верланова головою ДПС 8 травня. Очікується, що ДПС запрацює з початку липня.