п'ятниця, 14 грудня 2018
  • Київ 22:33
  • Нью-Йорк 15:33
  • Лондон 20:33
  • Токіо 5:33
  • Москва 23:33

Покарання за викрадення автомобіля стане невідворотним

5 Жовтня 2018

Законопроект № 8184 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти власності, безпеки руху та експлуатації транспорту» прийнято Верховною Радою за основу.

Кримінальний кодекс (частину третю статті 185 «Крадіжка», частину третю статті 186 «Грабіж» та частину третю статті 187 «Розбій») пропонується доповнити новою кваліфікуючою ознакою – вчинення відповідного злочину із застосуванням електронного пристрою для прихованого втручання в роботу технічних систем охорони (блокування) стаціонарних або рухомих об’єктів, з метою отримання несанкціонованого (неконтрольованого) доступу до них.

Проектом також пропонується з частини другої статті 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом» виключити таку кваліфікуючу ознаку, як завдання значної матеріальної шкоди, та встановити кримінальну відповідальності за незаконне заволодіння транспортним засобом, якщо предметом такого незаконного заволодіння є транспортний засіб, ринкова ціна якого на момент вчинення злочину становить значний розмір.