четвер, 22 серпня 2019
  • Київ 1:05
  • Нью-Йорк 18:05
  • Лондон 23:05
  • Токіо 7:05
  • Москва 1:05

Помилково отримали кошти від контрагента – зареєструйте податкову накладну

7 Серпня 2019

Платник ПДВ може помилково отримати грошові кошти від осіб, з якими має договірні відносини. Що робити в такому випадку?

Фіскали вважають, що платник податку під час отримання коштів, зокрема помилкового, від іншої особи, з якою має договірні відносини на предмет постачання товарів/послуг, зобов’язаний визначити податкові зобов’язання з ПДВ, скласти і зареєструвати в ЄРПН податкову накладну за такою операцією.

На дату повернення коштів відповідно до п. 192.1 ПКУ підприємство повинно скласти розрахунок коригування до податкової накладної та зменшити податкові зобов’язання після реєстрації такого розрахунку коригування.

Про це йдеться в індивідуальній податковій консультації від 26.07.2019 № 3507/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.