середа, 16 жовтня 2019
  • Київ 15:40
  • Нью-Йорк 8:40
  • Лондон 13:40
  • Токіо 21:40
  • Москва 15:40

Правила оподаткування посилок з-за кордону для юросіб не змінилися

3 Липня 2019

З 1 липня 2019 року набрали чинності зміни щодо зниження неоподатковуваної вартості товарів у міжнародних поштових відправленнях до 100 євро. Відповідні зміни були внесені Законом України № 2628-VIII в Податковий кодекс.

Вимоги щодо оподаткування будуть поширюватися на товари, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 100 євро для одного одержувача – фізичної особи в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях або у одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях.

Тобто, для юросіб ліміт залишиться на рівні 150 євро.

Фізособи ж будуть змушені сплачувати два платежі: ПДВ 20% та мито 10% – із суми, яка вийшла за межі 100 євро.