понеділок, 19 листопада 2018
  • Київ 21:44
  • Нью-Йорк 14:44
  • Лондон 19:44
  • Токіо 4:44
  • Москва 22:44

Президент підписав Закон «МаскиШоуСтоп-2»

1 Листопада 2018

Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування».

«Закон під умовною назвою «Маски-шоу стоп – 2» полегшує механізм притягнення до відповідальності слідчого чи прокурора, правоохоронця, які прийняли незаконне рішення під час розслідування кримінальної справи, яке згодом скасоване судом. Говорячи простою мовою, за неправомірне переслідування бізнесу винні з сьогоднішнього дня будуть нестимуть персональну відповідальність, тому числі і матеріальну», – сказав Петро Порошенко.

Закон спрямований на забезпечення неухильного дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час досудового розслідування кримінальних правопорушень та посилення відповідальності службових, посадових осіб правоохоронних органів за неналежне виконання покладених на них обов’язків під час досудового розслідування.

Детальніше про закон:  Прийнято Закон «МаскиШоуСтоп-2»