середа, 22 травня 2019
  • Київ 10:14
  • Нью-Йорк 3:14
  • Лондон 8:14
  • Токіо 16:14
  • Москва 10:14

Президент ветував закон про кримінальну відповідальність за контрабанду лісу

24 Липня 2018

Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів», прийнятий парламентом на початку липня, ветовано Президентом України.

Як свідчить інформація на сайті Верховної Ради, 23 липня Петро Порошенко повернув документ зі своїми пропозиціями (які поки що не оприлюднено).

Прес-служба Адміністрації Президента повідомила, що Петро Порошенко підтримує посилення кримінальної відповідальності за контрабанду лісу, але він виступає проти лобістських схем у законопроекті, які суперечать Угоді України та ЄС про зону вільної торгівлі.

В АП зазначають, що Президент підпише закон після внесення парламентом відповідних змін.

Нагадаємо, що відповідний законопроект № 5495 передбачає кримінальну відповідальність до 12 років позбавлення волі за контрабандне перевезення необроблених лісоматеріалів через кордон, посилює штрафи за незаконну заготівлю лісоматеріалів та порушення правил відновлення лісових насаджень. Законопроект також передбачає, що обсяг внутрішнього споживання деревини, заготовленої в Україні, не має перевищувати 25 мільйонів кубічних метрів на рік.

Нова сесія Верховної Ради відкриється на початку вересня.