неділя, 22 вересня 2019
  • Київ 11:37
  • Нью-Йорк 4:37
  • Лондон 9:37
  • Токіо 17:37
  • Москва 11:37

Президент відхилив петицію про легалізацію зброї

6 Вересня 2019

Президент України Володимир Зеленський відхилив петицію про легалізацію зброї № 22/053416-еп.

У відповіді Президента на петицію йдеться, що легалізація зброї в Україні є передчасною, зважаючи на велику кількість зброї, яка знаходиться в незаконному обороті через тривалу військову агресію Російської Федерації.

Президент зазначив, що попередити незаконний оборот зброї в Україні допоможе комплексне і дійсно професійне вивчення ситуації в цій сфері. Зокрема, аналіз досвіду іноземних держав, а також стану воєнно-політичної та оперативної обстановки, громадського порядку та громадської безпеки в державі.

Висловлені в електронній петиції пропозиції будуть передані в Комісію з питань правової реформи.

Нагадаємо, що резонансну петицію зареєстрував очільник Української асоціації власників зброї Георгій Учайкін. Петиція набрала 25 тисяч голосів, необхідних для того, щоб документ розглянув Президент. В петиції Володимира Зеленського закликали забезпечити гарантоване Конституцією України невід’ємне право громадян на захист власного життя, здоров’я, майна і життя і здоров’я інших людей, в тому числі із застосуванням зброї самозахисту. Г. Учайкін нагадав про те, що зараз порядок обігу цивільної зброї в Україні встановлено не законом, а підзаконними актами, і тому просить ініціювати одним з першочергових розгляд у Верховній Раді законопроекту “Про зброю”, який би регулював оборот зброї серед цивільного населення.

“Шкода, але ми продовжимо боротьбу”, – прокоментував відхилення петиції Георгій Учайкін на Фейсбуці.