середа, 16 жовтня 2019
  • Київ 15:34
  • Нью-Йорк 8:34
  • Лондон 13:34
  • Токіо 21:34
  • Москва 15:34

Президент визначив, як протидіяти контрабанді та корупції на митниці

11 Липня 2019

Президент України видав Указ № 505/2019 від 9 липня 2019 року «Про заходи щодо протидії контрабанді та корупції під час митного оформлення товарів», що спрямований на модернізацію митниці в Україні.

Заплановано створення інформаційного ресурсу для декларування товарів онлайн. В цій базі буде знаходитися значна кількість найменувань, які ввозяться на територію України. Звіти будуть публікуватись щомісячно. Такі нововведення реалізуються в рамках експериментального проекту щодо створення умов для унеможливлення ухилення від сплати митних платежів, встановленого постановою №479 від 20 червня 2018 року.

Митну вартість товарів також можна буде переглянути онлайн, дані будуть постійно оновлюватись. Окрім цього, планується налагодити систему для електронного зв’язку митниці з гарантами сплати митних платежів, ДФС та інформсистемами інших держав.

ВІдповідні заходи мають бути запроваджені до 1 січня 2020 року.