понеділок, 24 лютого 2020
  • Київ 10:28
  • Нью-Йорк 3:28
  • Лондон 8:28
  • Токіо 17:28
  • Москва 11:28

Програма кредитів для малого бізнесу стартує із 1 лютого

21 Січня 2020

Програма кредитів під 5-7-9% для підтримки мікро- та малого бізнесу стартує із 1 лютого 2020 року.

Уже найближчим часом почнуть приймати заявки. А поки на сайті http://smeprogram.guf.gov.ua/ можна залишити запит.

Кредит в розмірі 1,5 млн грн буде надаватися на 5 років.

Відсоткові ставки будуть різними:
5% річних – якщо виручка в 25 млн грн і створюються мінімум 2 робочих місця;
7% річних – для бізнесу з виручкою до 25 млн грн, який не створює нових робочих місць (але за кожного нового працівника ставка знизиться на 0,5% );
9% річних – для бізнесу з виручкою до 50 млн грн.

Для участі в програмі знадобиться бізнес-план, якщо планується бізнес з нуля; а для діючого бізнесу (мінімум рік) необхідна позитивна фінансово-кредитна репутація та платіжна дисципліна. При цьому сам учасник програми повинен покрити 20% від усіх витрат.

Влада очікує, що ця державна програма дозволить створити додатково близько 90 тисяч легальних робочих місць лише у перший рік дії програми.