п'ятниця, 26 квітня 2019
  • Київ 5:09
  • Нью-Йорк 22:09
  • Лондон 3:09
  • Токіо 11:09
  • Москва 5:09

Пропонується скасувати сертифікацію деяких видів господарської діяльності

12 Квітня 2019

Скасувати сертифікацію низки видів господарської діяльності та впровадити натомість декларативний принцип пропонується законопроектом № 10206, зареєстрованим нещодавно в парламенті.

Законопроектом передбачено скасувати наступні сертифікати й дозволи, замінивши їх деклараціями:

– сертифікат суб’єкта оціночної діяльності;

– дозвіл на зняття та перенесення ґрунтового покриву земельних ділянок;

– дозвіл на початок виконання робіт підвищеної небезпеки та початок експлуатації (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки;

– дозвіл на провадження діяльності, спрямованої на штучні зміни стану атмосфери та атмосферних явищ у господарських цілях.

Відповідні зміни пропонується внести зміни до Закону «Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності»

Окрім того, законопроектом № 10207 пропонується вдосконалити процедури одержання документів дозвільного характеру. Зокрема, встановити основні вимоги до оформлення і прийняття рішення про відмову у видачі дозволу: у письмовому рішенні повинні відображатись причини та підстави для відмови з обов’язковим посиланням на відповідні положення і норми закону та пропозицій щодо усунення таких причин. До такого документу повинно буде додаватись копія затвердженого негативного висновку, що став підставою для відмови у видачі документа дозвільного характеру.