вівторок, 15 жовтня 2019
  • Київ 6:25
  • Нью-Йорк 23:25
  • Лондон 4:25
  • Токіо 12:25
  • Москва 6:25

Пропонується ввести податок на купівлю валюти

8 Жовтня 2019

В парламенті зареєстровано законопроект № 2208, яким пропонується запровадити новий податок – 1% на суми купівлі іноземної валюти у готівці.

Отримані кошти передбачається спрямовувати для розвитку спорту, хоча як саме – не зазначено.

Окрім того, запропоновано ввести штраф за ненадання розрахункового документа при обміні валют – у розмірі 100% суми операції.

Автор законопроекту, народний депутат від “Слуги народу” Олександр Дубінський пояснив таку ініціативу тим, що “готівкова валюта в країні, в основному, з’являється з тіньової економіки і хабарів”. “Ми ж боремося за легалізацію тіньової економіки і прозорість усіх фінансових операцій, в тому числі, нелегальних обмінників? Ось і давайте переводити готівковий валютний обмін «набіло». Щоб валюта потрапляла в банки, і не підписувала сірий готівковий обіг та валютних спекулянтів”, – прокоментував свій проект депутат.