субота, 20 жовтня 2018
  • Київ 20:27
  • Нью-Йорк 13:27
  • Лондон 18:27
  • Токіо 2:27
  • Москва 20:27

Пропонується заборонити рекламу алкогольних напоїв

10 Жовтня 2018

В парламенті зареєстровано депутатський законопроект № 9147 «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо заборони реклами алкогольних напоїв».

У Законі «Про рекламу» пропонується встановити заборону на розповсюдження інформації щодо алкогольних напоїв, у тому числі, інформації щодо знаків для товарів і послуг,  інших об’єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються алкогольні напої.

Єдиний виняток – реклама на спеціальних виставкових заходах алкогольних напоїв все ж дозволяється.

Також передбачається виключити статтю 22 Закону «Про рекламу» (яка регулює рекламування алкоголю та тютюну).

Окрім того, законопроект унормовує положення Закону «Про рекламу» та Закону «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення», оскільки норми законів регулюють одне і теж коло питань в частині реклами тютюнових виробів.