понеділок, 18 лютого 2019
  • Київ 0:51
  • Нью-Йорк 17:51
  • Лондон 22:51
  • Токіо 7:51
  • Москва 1:51

При проектуванні готелів будуть передбачати доступ до Інтернету

4 Лютого 2019

В оновлених Державних будівельних нормах щодо готелів (Зміна № 1 у ДБН В.2.2-20-2008 «Будинки і споруди. Готелі») вказано, що при проектуванні готелів необхідно передбачити можливість підключення до швидкісного Інтернету (провідного та безпровідного).

Згідно зі змінами, розрахунок точок доступу у мережу Інтернет для будівель готелів рекомендується виконувати з урахуванням можливості встановлення у кожному номері не менше 2-х приєднувальних пристроїв (якщо інше не обумовлено завданням на проектування).

Приєднувальні пристрої також встановлюються в основних приміщеннях загального користування – наприклад, в холі чи вестибюлі.

Зміни до ДБН вже затверджені та будуть опубліковані найближчим часом.

Зазначимо, що в діючих ДБН щодо проектування готелів взагалі немає вимоги щодо влаштування Інтернет-мережі.