п'ятниця, 15 листопада 2019
  • Київ 20:03
  • Нью-Йорк 13:03
  • Лондон 18:03
  • Токіо 3:03
  • Москва 21:03

Прийнято антирейдерські зміни для захисту права власності

3 Жовтня 2019

Верховна Рада 3 жовтня з метою унеможливити рейдерські захоплення майна і спростити захист свого майна підприємцями прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту права власності».

Законом, зокрема, передбачається припинення діяльності акредитованих суб’єктів у сфері реєстрації (комунальних і державних підприємств), через які відбувалось практично 80% рейдерських захоплень.

Також в законопроекті передбачалось введення обов’язковості нотаріального посвідчення договорів про відчуження корпоративних прав; впровадження принципу одночасності вчинення нотаріальної дії і державної реєстрації прав – але чи ввійшли ці положення до фінальної версії закону, дізнаємося згодом, адже профільний парламентський комітет суттєво допрацював законопроект до другого читання.