Прийнято низку рішень щодо удосконалення роботи Держприкордонслужби та підтримки міжнародним рятувальним командам

post-img

2 хв читати

Кабінет Міністрів України прийняв низку актів, розробником яких є МВС України. Про це повідомив заступник Міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий.

Схвалено постанову, яка передбачає надання Державній прикордонній службі України можливості доступу до інформаційних систем, реєстрів і баз даних державних органів для перевірки дійсності паспортних та інших документів, відповідно до вимог законодавства, за допомогою електронної взаємодії.

Реалізація цієї постанови дасть змогу скоротити час на перевірку документів, що надають право на виїзд з України, а також підвищить верифікацію їхньої достовірності під час прикордонного контролю.

Також, затверджено Порядок забезпечення надання підтримки міжнародним рятувальним командам, які допомагають у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Реалізація порядку передбачає:

  • отримання Україною міжнародної допомоги для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації або в разі отримання відповідного запиту щодо їх транзиту через територію України для надання міжнародної допомоги іншим державам у ліквідації наслідків надзвичайної ситуації;
  • проведення міжнародних навчань у сфері цивільного захисту на території України за участю зазначених рятувальних команд.

Утілення цього акта сприятиме поглибленню співпраці між Україною та Європейським Союзом, особливо в межах Механізму цивільного захисту.

Окрім того, затверджено Типове положення про координаційні штаби з проведення евакуаційних заходів та ефективного реагування на масове переміщення населення.

Основними завданнями координаційного штабу як тимчасового консультаційно-дорадчого органу є:

  • Забезпечення злагодженої роботи між центральними та місцевими органами влади, іншими державними установами, органами місцевого самоврядування, військовими формуваннями та громадськими об’єднаннями для організації і проведення евакуації та ефективного реагування на масове переміщення людей.
  • Визначення найкращих шляхів і способів розв’язання проблем, що виникають під час евакуації та масового переміщення населення.
  • Інформування населення з питань, що належать до компетенції координаційного штабу.

Без автора