п'ятниця, 26 квітня 2019
  • Київ 5:32
  • Нью-Йорк 22:32
  • Лондон 3:32
  • Токіо 11:32
  • Москва 5:32

Прийнято Закон про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів

6 Грудня 2018

Парламентом 6 грудня прийнято Закон України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», яким встановлено правові та організаційні засади надання споживачам інформації про харчові продукти з метою забезпечення високого рівня захисту здоров’я громадян та задоволення їх соціальних та економічних інтересів.

Законом визначено, зокрема: зміст основних термінів, які використовуються у цій сфері; загальні вимоги до інформації про харчові продукти; яка інформація є обов’язковою для надання, а яка надається у добровільному порядку; обов’язки операторів ринку харчових продуктів; порядок розміщення і представлення інформації про харчові продукти; особливості маркування та державного контролю тощо.

Додатками до Закону визначено, зокрема, харчові продукти, що спричиняють алергічні реакції або непереносимість; значення та позначення інгредієнтів; референсні величини споживання тощо.