Сайт працює в тестовому режимі
неділя, 15 липня 2018
  • Київ 21:56
  • Нью-Йорк 14:56
  • Лондон 19:56
  • Токіо 3:56
  • Москва 21:56

Прийнято закон про виробництво та обіг органічної продукції

11 Липня 2018

Верховною Радою 10 липня прийнято Закон України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» (законопроект № 5448-д).

Закон визначає основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, засади правового регулювання органічного виробництва, обігу органічної продукції та функціонування ринку органічної продукції, правові основи діяльності центральних органів виконавчої влади, суб’єктів ринку органічної продукції та напрями державної політики у зазначених сферах.

Документ регулює відносини у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, що виробляється, перебуває в обігу, ввозиться на митну територію України або вивозиться з неї в митному режимі експорту.

Дія цього Закону не поширюється на виробництво та обіг продукції, призначеної для власного споживання, парфумерно-косметичної продукції та лікарських засобів, продукцію мисливства та рибальства, вилучену із природного середовища.

В Законі визначено галузі органічного виробництва, загальні вимоги до органічного виробництва, вимоги до виробництва органічних харчових продуктів, правила сертифікації органічного виробництва та/або обігу органічної продукції, вимоги до зберігання органічної продукції тощо.