Сайт працює в тестовому режимі
неділя, 15 липня 2018
  • Київ 21:58
  • Нью-Йорк 14:58
  • Лондон 19:58
  • Токіо 3:58
  • Москва 21:58

Прийнято закон про запровадження «єдиного вікна» на митниці

5 Липня 2018

Верховною Радою 5 липня прийнято Закон України «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо запровадження механізму «єдиного вікна» та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України» (законопроект № 7010).

«Єдине вікно» – це механізм взаємодії декларантів, їх представників та інших заінтересованих осіб з органами доходів і зборів, іншими державними органами, установами й організаціями, уповноваженими на здійснення відповідних дозвільних або контрольних функцій стосовно переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України, який забезпечує можливість одноразового подання документів та/або відомостей в електронному вигляді через єдиний державний інформаційний веб-портал «Єдине вікно для міжнародної торгівлі».

Створення та функціонування єдиної автоматизованої інформаційної системи органів доходів і зборів, автоматизованої системи митного оформлення та єдиного державного інформаційного веб-порталу «Єдине вікно для міжнародної торгівлі» забезпечується центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову та митну політику.

Законом встановлено, що даний центральний орган виконавчої влади також визначає коди товарів згідно з УКТ ЗЕД, на переміщення яких через митний кордон України у відповідному напрямку встановлено заборону, і розміщує відповідну інформацію на своєму офіційному сайті та в єдиному державному інформаційному веб-порталі «Єдине вікно для міжнародної торгівлі».