Принцеса та Космос: як українці називали дітей у 2018 році

Управління державної реєстрації актів цивільного стану Міністерства юстиції підготувало статистику найпопулярніших імен, якими українці називали своїх немовлят у 2018 році.

У 2018 році хлопчиків найчастіше називали Матвій, Дмитро, Максим, Марко, Олександр, Артем, Андрій, Іван, Владислав. Дівчаток – Злата, Софія, Єва, Кіра, Яна, Марія, Вікторія, Анастасія, Поліна.

У кожному регіоні спостерігаються свої особливості щодо імен. Наприклад, на Львівщині дуже поширені для дівчат такі імена як Софія, Анна, а в Харківській області Дар’я, Злата.

У рейтингу найпопулярніших імен Києва для хлопчиків стали  – Богдан, Даніїл, Денис, Дмитро, Іван, Макар, Матвій, Марк, Олександр, Тимофій, Ярослав. Для дівчаток – Аріна, Анна, Валерія, Дарина, Єва, Злата, Марія, Мілана, Поліна, Софія, Соломія.

Крім традиційних імен, українці вибирають і незвичні.

В минулому році дівчаток називали – Принцеса, Нуне, Авігея, Сумаййа, Аглая, Аіша, Аполінарія, Дельфіна, Йохана-Клавдія, Мадона Лама, Філофтея. Хлопчиків – Сонцемір, Мадяк, Космос, Арон Діонісій, Лучіан, Нектарій.

Нагадаємо, що в Україні запроваджена послуга Мін’юсту з видачі свідоцтва про народження дитини безпосередньо в пологовому будинку. На сьогоднішній день такою послугою можна скористатися в 468 медичних установах.