QR-код з “Резерв+”: в ДПСУ пояснили, чи можна його використовувати при перетині кордону

1 хв читати

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону пояснив, чи можна використовувати QR-код з додатка “Резерв+” під час перетину кордону.

“Ті норми законодавства, які були прийняті. А також допрацювання в мобільному застосунку, які провели в Міноборони, додали туди QR-код. Він, власне, прирівнюється до військово-облікового документа в електронній формі. І громадяни на кордоні можуть його надавати, як документ”, – сказав Демченко.

Він також додав, що прикордонники мають доступ до системи “Оберіг” і перевіряють усю інформацію, яка наявна в документах особи, яка планує перетнути кордон. І неважливо, йдеться про електронний чи паперовий документ.

“Аби унеможливити спроби підробок, чи паперових документів чи генерування QR-кодів, які у подальшому давали б людям можливість перетнути кордон. Це йдеться про відстрочку від призову чи виключення з військового обліку. Якщо в цих документах недостатньо інформації, яка дала б право на перетин кордону, то, звісно, що така особа отримає відмову. Тому ми радимо громадянам до перетину кордону перевіряти свої військово-облікові документи, хай то електронна чи паперова форма”, – пояснив Демченко.

Без автора