середа, 19 вересня 2018
  • Київ 12:17
  • Нью-Йорк 5:17
  • Лондон 10:17
  • Токіо 18:17
  • Москва 12:17

Верховна Рада заборонила розміщення реклами на електроопорах та ліхтарних стовпах

4 Липня 2018

Верховною Радою на вечірньому засіданні 3 липня прийнято Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо використання окремих елементів благоустрою та контактної мережі при здійсненні рекламної діяльності» (законопроект № 3454).

Згідно закону, забороняється розміщення реклами та/або рекламних засобів на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні (у тому числі опорах) зовнішнього освітлення.

Відповідним новим положенням доповнено статтю 8 Закону України «Про рекламу».

На думку ініціаторів змін, перетворення підтримуючих елементів контактної мережі та опор зовнішнього освітлення у суцільний ланцюг рекламоносіїв призвело до недопустимого візуального засмічення вулиць, згубно впливає на цілісне сприйняття розміщених у містах архітектурних ансамблів, негативно позначається на безпеці дорожнього руху. Реалізація закону має сприяти вирішенню цієї ситуації.