Превентивна реструктуризація допоможе бізнесу не допустити банкрутства

1 хв читати

Комітет ВР питань економічного розвитку рекомендував прийняти в другому читанні в цілому як закон законопроект № 10143 про внесення змін до Кодексу з процедур банкрутства та інших законодавчих актів України щодо імплементації Директиви Європейського парламенту та Ради Європейського Союзу 2019/1023 та запровадження процедур превентивної реструктуризації.

Превентивна реструктуризація необхідна, щоб виявити ризики неплатоспроможності підприємств на ранніх стадіях, коли ситуація ще не критична, і не допустити банкрутства.

Законопроект дасть бізнесу інструменти та підказки, як самостійно скласти дієвий план превентивної реструктуризації.

На вимогу Європейської Директиви буде розроблено веб-портал запобігання неплатоспроможності, де можна буде знайти інформацію про доступні інструменти раннього виявлення неплатоспроможності, процедури, заходи та плани превентивної реструктуризації, адаптовані до потреб і специфіки мікропідприємництва та малого підприємництва.

Особливо цей механізм буде актуальним для підприємств, що розташовувались близько до лінії бойових дій або з деокупованих територій, які тимчасово перервали виробничі цикли і ланцюги постачання, але спроможні вийти на довоєнні показники і розрахуватися зі своїми партнерами.

author-img

Femida.ua

редакція Femida.ua