неділя, 15 грудня 2019
  • Київ 2:59
  • Нью-Йорк 19:59
  • Лондон 0:59
  • Токіо 9:59
  • Москва 3:59

Робота СЕП Нацбанку в режимі 23/7 планується з квітня 2020 року

27 Листопада 2019

З квітня 2020 року планується перехід системи електронних платежів Національного банку України (СЕП) на розширений регламент роботи.

Розширений регламент роботи СЕП передбачатиме доступність системи для проведення міжбанківських платежів 23 години на добу 7 днів на тиждень (23/7) з урахуванням технологічної перерви в 1 годину під час переходу на новий банківський день.

Робота у режимі 23/7 стане першим етапом для переходу СЕП на цілодобовий режим роботи.

Для реалізації цілодобової роботи СЕП Національний банк планує модернізувати деякі технологічні питання роботи системи. Зокрема, технологію включення/виключення учасників СЕП, а також встановлення лімітів для виконання примусового/безспірного списання та арешту коштів.