Розпочато практичну реалізацію проекту «HOME: Компенсація за знищене житло» за підтримки Банку розвитку Ради Європи

post-img

1 хв читати

редитна угода на 100 мільйонів євро була підписана між Україною та Банком розвитку Ради Європи (CEB) під час Конференції з відновлення України (Ukraine Recovery Conference) в червні цього року.

В рамках проекту «HOME: Компенсація за знищене житло» власники житлових сертифікатів, отриманих за державною програмою компенсацій за пошкоджене та знищене житло, зможуть придбати нові оселі замість знищених через російську агресію.

Реалізація проекту має відбутися двома етапами (траншами) до кінця цього року.

«За два місяці плідної співпраці команди Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерство фінансів України з представниками Банку розвитку Ради Європи (CEB) здійснено ряд невідкладних заходів для реалізації проекту та відкриття нової бюджетної програми. Співпраця із Банком розвитку Ради Європи надає можливість придбати нову оселю з використанням житлового сертифіката в першу чергу учасникам бойових дій, захисникам, які повертаються та потребують відновлення, особам з інвалідністю та багатодітним сімʼям.

Ми плануємо продовжити співпрацю із Банком розвитку Ради Європи для підтримки постраждалих осіб», – зазначила заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Наталія Козловська.

На сьогодні до Державного реєстру пошкодженого та знищеного майна (РПЗМ) внесено понад 372 тисячі об’єктів нерухомості. Тому держава продовжує працювати для підтримки людей, постраждалих внаслідок збройної агресії росії проти України. Так, в рамках запровадженої в травні минулого року державної програми компенсацій за пошкоджене та знищене житло, також відомої як «єВідновлення», майже три тисячі родин, житло яких було зруйновано, вже стали власниками нових осель. А більше шістдесяти двох тисяч – змогли відновити домівки.

Без автора