Сергій Різник набув повноважень судді Конституційного Суду України

2 хв читати

Сергій Різник склав присягу судді Конституційного Суду України 28 травня на спеціальному пленарному засіданні КСУ.

Різник Сергій Васильович – доктор юридичних наук, професор кафедри конституційного права, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Львівського національного університету імені Івана Франка, заступник Голови Науково-консультативної ради КСУ. Після успішного проходження оцінювання Дорадчою групою експертів, Верховна Рада України 23 травня ц.р. призначила його суддею КСУ.

Голова спеціального пленарного засідання Сергій Головатий вручив Сергію Різнику мантію судді, нагрудний знак і посвідчення судді Конституційного Суду України та привітав із набуттям повноважень судді Конституційного Суду України.

«Це історичний момент в історії функціонування Конституційного Суду України, адже Ви перший, хто пройшов надскладний, але справедливий конкурсний відбір», – зазначив Сергій Головатий.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у своєму виступі він зазначив, що призначення Сергія Різника відбулося за результатами безпрецедентно відкритого і надзвичайно складного конкурсу: «Призначення нового судді Конституційного Суду України Сергія Різника має цілковито аполітичний характер та ґрунтується на ретельному аналізі його морально-етичних та професійних якостей. І підтвердження цьому є промовистий факт, що голосування за цю кандидатуру об’єднало майже увесь зал парламенту, давши в результаті на табло 286 голосів».

Без автора