середа, 22 травня 2019
  • Київ 9:39
  • Нью-Йорк 2:39
  • Лондон 7:39
  • Токіо 15:39
  • Москва 9:39

Що очікує бізнес від нового Президента? Топ-7 першочергових кроків

22 Квітня 2019

Європейська Бізнес Асоціація оприлюднила 7 першочергових кроків, яких очікує бізнес від обраного Президента України в перші ж місяці його роботи.

1. Подання на посади Генерального прокурора та Голови СБУ, міністра закордонних справ та міністра оборони професіоналів з бездоганною репутацію та відсутністю зв’язків з олігархами або ж великим бізнесом.

2. Презентація плану реформування правоохоронних органів з метою зниження тиску на бізнес та всебічне сприяння виконанню цього плану новопризначеними особами.

3. Перезапуск Національного агентства з питань запобігання корупції та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, підтримка діяльності НАБУ.

4. Забезпечення макроекономічної стабільності, включаючи підписання меморандуму з МВФ щодо продовження співпраці. Крім того, гарантування незалежності Національного банку та публічна підтримка політики низького дефіциту бюджету.

5. Захист та продовження структурних реформ, проведених у минулі роки, включаючи, але, воночас, не обмежуючись, наступними: реформою публічних закупівель, продовженням автоматичного відшкодування ПДВ та дерегуляції, реформою ДФС, медичною реформою, децентралізацією тощо.

6. Всебічне сприяння продовженню структурних реформ, в тому числі, шляхом публічної підтримки та ініціації законодавчих змін, починаючи з відкриття ринку землі та проведення прозорої приватизації великих державних підприємств з можливістю застосування британського права.

7. Забезпечення незалежності ринкових регуляторів, починаючи з Антимонопольного комітету та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.