Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив у поновленні на посаді судді Верховного Суду Богдану Львову

1 хв читати

Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив у поновленні на посаді судді Верховного Суду Богдану Львову, у якого ніби знайшли російський паспорт.

Рішення ухвалила колегія суддів за головування Андрія Кучми, яка підтвердила законність звільнення Львова на підставі листа Служби Безпеки України про наявність у судді громадянства російської федерації.

Також суд оголосив про окрему ухвалу щодо недоліків у роботі СБУ під час спецперевірки про наданні Богдану Львову допуску до державної таємниці.

Водночас Богдан Львов може подати касаційну скаргу щодо цього рішення суді. Також він уже звернувся до Європейського суду з прав людини з цього питання.

«Я трохи здивований, я такого рішення не очікував. Якщо все-таки питання громадянства трохи за межами сьогоднішнього процесу, то, на мій погляд, визнати правомірним таке звільнення – це неможливо, неприпустимо. Хоча ми прослухали лише резолютивну частину рішення і щось казати про мотиви буде лише після ознайомлення з повним текстом», заявив Богдан Львов.

Без автора