понеділок, 15 липня 2019
  • Київ 0:58
  • Нью-Йорк 17:58
  • Лондон 22:58
  • Токіо 6:58
  • Москва 0:58

Спрощення у будівництві: 5 днів на присвоєння адреси сприяє покращенню бізнес-клімату

8 Травня 2019

28 квітня набрала чинності постанова КМУ №367 “Деякі питання дерегуляції господарської діяльності”, якою вводиться єдиний прозорий порядок присвоєння поштової адреси об’єктам будівництва.

Очікується, що це мінімізує корупційні ризики, сприятиме покращенню бізнес-клімату в Україні та підвищенню позиції нашої країни у рейтингу Doing Business за показником “Отримання дозволів на будівництво”.

Раніше це питання вирішували органи місцевої влади на власний розсуд, не було чіткої процедури, і на присвоєння адреси йшло в середньому 30 днів. Така ситуація сприяла корупційним зловживанням та гальмувала ведення бізнесу.

Тепер адреси надаватимуться автоматично до початку будівництва разом із містобудівними умовами та обмеженнями або будпаспортом протягом 5 робочих днів.

Мінрегіон вже розробляє порядок визначення реквізитів адреси об’єкта будівництва або нерухомого майна, а також перелік лінійних об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури, яким не присвоюється поштова адреса.