понеділок, 19 листопада 2018
  • Київ 22:32
  • Нью-Йорк 15:32
  • Лондон 20:32
  • Токіо 5:32
  • Москва 23:32

Спрощено доступ адвокатів до участі в конкурсі для надання БВПД

6 Листопада 2018

Урядовою постановою від 31.10.2018 № 898 внесено зміни до Порядку і умов проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, що спрощують механізм подання адвокатом документів для участі у конкурсі та конкретизують окремі питання його проведення.

Відповідно до змін виключені норми щодо обов’язкового посвідчення адвокатом копій документів, що подаються для проходження конкурсу.

Також уточнено, що участь у конкурсі можуть брати адвокати, відомості про яких внесені до Єдиного реєстру адвокатів України. Координаційний центр забезпечує перевірку наявності надісланих адвокатами сканованих копій документів і відомостей про адвоката в Єдиному реєстрі адвокатів України.

Персональний склад комісії для проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, затверджується відповідним головним територіальним управлінням юстиції в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі за поданням директора відповідного регіонального центру або особи, яка виконує його обов’язки.

Також конкретизовано норми стосовно забезпечення реалізації права спостерігачів бути присутніми під час проведення конкурсу.

Прийняття постанови обумовлене необхідністю удосконалити процедуру проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, враховуючи досвід проведення конкурсу та залучення адвокатів до надання безоплатної вторинної правової допомоги, починаючи із 2012 року.