понеділок, 24 лютого 2020
  • Київ 11:20
  • Нью-Йорк 4:20
  • Лондон 9:20
  • Токіо 18:20
  • Москва 12:20

Ставки ПДВ та ПДФО хочуть змінити

23 Січня 2020

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 2757 “Про внесення змін до статті 193 Податкового кодексу України щодо зменшення розміру ставки податку на додану вартість”.

Законопроектом основну ставку ПДВ пропонується знизити з 20% до 17%.

Окрім того, подано законопроект № 2758, який передбачає прогресивну шкалу оподаткування доходів фізосіб:

– для доходів до 10 розмірів мінімальної зарплати ставка ПДФО 18% (як зараз);

– для доходів від 10 до 20 розмірів мінімальної зарплати – 36%;

– для доходів більше 20 розмірів мінімальної зарплати – 54%.

Обидві ініціативи належать нардепу від партії «Слуга народу» Олександру Дубінському.