Стратегія розвитку Києва до 2027 року: стартувало громадське обговорення проєкту документа

post-img

2 хв читати

16 вересня стартувало громадське обговорення проєкту оновленої Стратегії розвитку міста Києва до 2027 року. Цей документ актуалізує основні пріоритети, цілі й завдання розвитку столиці на зазначений період. Про це повідомляє Департамент економіки та інвестицій КМДА.

Оновлений документ підготували, враховуючи особливості життєдіяльності міста в умовах воєнного стану. Зокрема, йдеться про відновлення і розвиток сталої, інклюзивної та стійкої до безпекових загроз інфраструктури, а також убезпечення об’єктів критичної інфраструктури від ворожих атак.

Крім того, Стратегія-2027 передбачає створення безпечного, комфортного, екологічного та безбар’єрного міського середовища, в якому враховані потреби різних категорій населення; відновлення та розвиток соціальної інфраструктури, зокрема, житла.

Документ також окреслює розвиток широкого спектра соціальних послуг, зокрема з підтримки та адаптації учасників та учасниць бойових дій та їхніх сімей, осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф проти України, осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб.

Оперативні цілі та завдання, визначені у проєкті документа, також спрямовані на покращення стану й створення умов для відновлення та розвитку людського капіталу. Йдеться, зокрема, про стимулювання повернення мешканців та мешканок у Київ через сприяння створенню нових робочих місць, переорієнтації та працевлаштування; надолуження втрат в освітньому процесі; розвиток системи медичних і реабілітаційних послуг.

Під час підготовки проєкту значну увагу приділили відновленню та стимулюванню розвитку економічного, інноваційного та інвестиційного потенціалу та підвищенню конкурентоспроможності міста на засадах SMART-спеціалізації, підтримці бізнесу.

Крім того, в проєкт змін до Стратегії розвитку міста Києва до 2027 року заклали підвищення рівня інформатизації та максимальне застосування цифрових технологій у всіх сферах життєдіяльності столиці, підвищення якості надання та розширення спектра публічних послуг його мешканцям та мешканкам.

Зміни до Стратегії обумовлені викликами воєнного стану, необхідністю посилити безпекову ситуацію та стійкість Києва до зовнішніх чинників. Крім того, вони необхідні для узгодження стратегічних цілей, пріоритетів і періоду дії Стратегії з Державною стратегією регіонального розвитку України на 2021–2027 роки.

Ознайомитись із запропонованими до Стратегії-2027 змінами та долучитись до обговорення можна за посиланням: https://kyivdp.online/strategiya-2027-galuzi/. До розгляду приймаються пропозиції та зауваження від зареєстрованих учасників. Як наголошують у Департаменті, анонімні повідомлення не розглядатимуться відповідно до вимог чинного законодавства про проведення електронних консультацій з громадськістю.

Без автора