Суд конфіскував квартиру у начальника Вінницького ТЦК. Він незаконно отримав її завдяки ексголові ОДА Борзову

post-img

2 хв читати

Вищий антикорупційний суд у цивільному порядку конфіскував квартиру поблизу Вінниці вартістю 1,9 млн грн у начальника Вінницького об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Романа Потерлевича.

Про це, як пише БЦ, повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), не зазначаючи прізвища фігуранта.

Однак за даними видання “Слово і діло”, йдеться саме про начальника Вінницького ТЦК Потерлевича, позов стосовно якого слухався у ВАКС з 8 листопада 2023 року.

“29 серпня 2024 року колегія суддів ВАКС задовольнила позов прокурора САП про визнання необґрунтованим активу на суму понад 1,9 млн грн та стягнення його в дохід держави, що належить керівнику одного з об’єднаних міських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Вінницької області (ОМТЦК)”, – йдеться у повідомленні САП.

На підставі матеріалів Державного бюро розслідувань та доказів, самостійно отриманих прокурором САП, встановлено, що батько начальника Вінницького ТЦК Романа Потерлевича Микола за його дорученням набув актив у виді новозбудованої квартири у передмісті Вінниці вартістю понад 1,9 млн грн.

За даними слідства, забудовник нібито самостійно вирішив подарувати військовослужбовцям квартири. Тоді голова Вінницької ОВА Сергій Борзов звернувся до забудовника та вказав одну квартиру передати Потерлевичу. Той її оформив на батька-пенсіонера, щоб не втратити право на набуття безоплатної квартири, уточнює “Центр протидії корупції”.

Яку посаду у Вінницькому ТЦК та СП зараз обіймає Роман Потерлевич достеменно невідомо, пише видання “Ми – вінниччани”. Про його звільнення не повідомлялося.

Без автора