Суддя Верховного Суду Віктор Пророк поскаржився до Вищої ради правосуддя на Національне антикорупційне бюро України

post-img

14 хв читати

Суддя Верховного Суду Віктор Пророк назвав запит Національного антикорупційного бюро України щодо кількості відпрацьованих ним робочих днів “промосковським замовленням” і подав скаргу до Вищої ради правосуддя.

Про це йдеться у повідомленні про втручання у діяльність судді.

Нагадаємо, НАБУ звернулось до Верховного Суду з питаннями щодо кількості робочих днів, коли суддя Віктор Пророк не перебував на робочому місці та попросило надати наказ чи розпорядження, на підставі якого Віктор Пророк відлучався від роботи.

Детективів НАБУ також цікавили наступні питання:

  • Чи проходить суддя Верховного Суду Віктор Пророк військову службу в добровольчому формуванні територіальної громади (ДФТГ)? Якщо так, то яке саме це формування та командиру якого батальйону тероборони він підпорядковується?
  • Чи надавав суддя Віктор Пророк до Верховного Суду контракт добровольця тероборони, який він мав укласти в ДФТГ?
  • Чи здійснює Віктор Пророк чергування або іншим чином залучається до виконання відповідних завдань, перебуваючи у ДФТГ? Якщо так, то з якого періоду часу залучений та які тому наявні правові підстави (наказ, розпорядження тощо)?

Також у НАБУ попросили повідомити про всі дні протягом 2022-2024 років, коли суддя Віктор Пророк, виконуючи завдання ДФТГ, не перебував на робочому місяці в Верховному Суді.

У скарзі до Вищої ради правосуддя суддя називає запит «виконанням якогось промосковського замовлення» з метою дискредитації його чи Верховного Суду та «незаконного впливу та тиску».

author-img

Femida.ua

редакція Femida.ua