неділя, 15 грудня 2019
  • Київ 2:23
  • Нью-Йорк 19:23
  • Лондон 0:23
  • Токіо 9:23
  • Москва 3:23

Трудові книжки переведуть у цифровий формат

28 Листопада 2019

Уряд схвалив для передачі в парламент законопроект щодо переведення у цифровий формат  трудових книжок.

Такі новації дозволять скоротити бюрократичні процедури та оцифровувати процеси. Працівники не повинні будуть продовжувати радянську практику збирання купи довідок для підтвердження свого трудового стажу в разі втрати паперової трудової книжки або розбіжності в даних про роботу. Разом з тим, пенсії та соціальні виплати поступово стануть призначатися автоматично, без зайвої бюрократії та необхідності приходити для цього в органи Пенсійного фонду, зауважили в уряді.

В разі схвалення законопроекту електронна версія трудової книжки зменшить навантаження на роботодавців та самозайнятих працівників-ФОПів, спростить пошук роботи та оформлення на роботу.