середа, 22 травня 2019
  • Київ 9:42
  • Нью-Йорк 2:42
  • Лондон 7:42
  • Токіо 15:42
  • Москва 9:42

ТТН підтверджує факт надання послуг з перевезення товарів

11 Травня 2019

В податковій консультації від 17.04.2019 № 1637/6/99-99-15-03-02-15/ІПК ДФС нагадала, що товарно-транспортна накладна – це єдиний для всіх учасників транспортного процесу юридичний документ, призначений для списання товарно-матеріальних цінностей, обліку на шляху їх переміщення, оприбуткування, складського, оперативного та бухгалтерського обліку, а також для розрахунків за перевезення вантажу та обліку виконаної роботи.

Складена у передбачених законодавством випадках ТТН:

– підтверджує факт надання послуг з перевезення товарів;

– є одним із додаткових документальних свідчень реальності здійснення господарської операції з поставки товарів.

У разі отримання товару в інший спосіб для підтвердження факту реальності здійснення господарської операції у платника податків повинні бути наявні інші первинні документи, що свідчать про транспортування товару до місця призначення.